Accountmanager sponsor- en mediapartnership

Omschrijving

Concertgebouw Brugge heeft in de afgelopen jaren een heel mooi netwerk van mediapartners en sponsorpartners opgebouwd. Dit zorgt voor een breed draagvlak van relaties in diverse sectoren en biedt belangrijke financiële mogelijkheden voor het Concertgebouw.

We zoeken een accountmanager voor onze bedrijfssponsors en mediapartners, die deel uitmaakt van het marketing- en salesteam van het Concertgebouw.

We zijn op zoek naar een verbindende spin-in-het-web die onze duurzame partners en warme relaties nauw blijft betrekken bij onze brede werking, nog trotser maakt en onze samenwerking nog meer uitstraling geeft. We willen samen groeien met onze partners en inspelen op elkaars veranderende noden. We creëren meerwaarde voor hen door onze creatieve aanpak in boeiende events voor hun genodigden, door sterke communicatiecampagnes met hoog bereik, en door de interactie tussen ons publiek (B2C) en onze stakeholders (B2B) met hun merk(beleving).

Dit kan alleen wanneer iemand dagelijks in contact staat met deze bedrijven, hun dossiers behartigt en nauwgezet opvolgt, voorstellen met meerwaarde voorbereidt, aftoetst en dan ook vertaalt naar de collega’s intern om die te kunnen uitrollen. We rekenen op jou om betalende en geruilde advertentiecampagnes te plannen en om de impact van elk partnership te monitoren, eventueel bij te sturen en accuraat te rapporteren over de bereikte resultaten, zowel intern als extern naar de partners toe.

Je hebt affiniteit met de bedrijfswereld, je bent vlot en integer in contacten en je kan onze partners overtuigen van onze meerwaarde met de juiste digitale middelen.

Klinkt dit boeiend? Dan ben jij wie we zoeken!


Organisatie

Concertgebouw Brugge wil een gereputeerde wereldspeler zijn voor muziek en hedendaagse dans. Met de permanente openstelling van het gebouw en een rijke waaier aan interdisciplinaire activiteiten is het ook een plek voor literatuur, architectuur, beeldende kunst en klankkunst. Door in te zetten op creatie, creativiteit en interactie met kunstenaars in elke fase van hun loopbaan wil het Concertgebouw vernieuwende impulsen geven aan de kunsten en een verscheiden publiek raken, betrekken en helpen ontdekken. Concertgebouw Brugge geeft zo een internationale uitstraling aan de stad Brugge en aan Vlaanderen.

Naast de eigen artistieke werking stelt het Concertgebouw zijn infrastructuur ter beschikking van derden voor de organisatie van alle mogelijke evenementen.

Concertgebouw Brugge ambieert hoge eigen inkomsten naast de overheidssubsidies ter financiering van de artistieke werking. De sponsorportefeuille is een essentiële bron van eigen inkomsten, naast de ticketinkomsten en de inkomsten uit congressen en events voor derden.


Functieomschrijving

Als marketing- & sales account sta je in contact met de sponsors en mediapartners van het Concertgebouw. Je implementeert mee de marketing- & salesstrategie van het Concertgebouw in samenspraak met de coördinator Communicatie, Marketing & Sales. Je bouwt mee aan sterke win-winpartnerships en de verhoging van de eigen inkomsten van het Concertgebouw vanuit je analytische blik en klantgerichte ingesteldheid. Je aanpak is resultaatgericht en verbindend en speelt in op nieuwe inzichten en opportuniteiten. Complexe dossiers weet je helder te beheren en wervend te vertalen naar interne en externe betrokkenen. Met liefde voor kunst en cultuur en dossiermatige kennis kan je het Concertgebouw goed vertegenwoordigen en verkopen.


Takenpakket

Sponsorwerking

 • Bestaande sponsordossiers behartigen:
  • afspraken rond returns en tegenprestaties (tickets, visibiliteit, zaalgebruik, events ...) administratief opvolgen, nieuwe voorstellen formuleren, programma aanprijzen ..
  • periodiek rapporteren rond status van dossiers
  • creatieve oplossingen uitwerken om nog beter in te spelen op de vraag van de klant/partner
 • Opstellen van sterke dossiers vanuit noden en verwachtingen van de betrokken partijen i.f.v. de verdere groei van het Concertgebouw

Mediapartnerships

 • Contracten met mediapartners beheren en bijsturen i.f.v. de marketing- & salesstrategie
 • Sponsorgesprekken voorbereiden en voeren die leiden tot een sterke branding en conversie
 • Contractvoorstellen en contracten opmaken en opvolgen
 • Mediaplanning opmaken, briefen intern/extern, evalueren en bijsturen

Commerciële analyse

 • Evalueren van campagnes (opbrengst/bereik vs. kost)
 • Behaalde resultaten en effecten van marketing- en salesacties in beeld brengen, periodiek rapporteren en voorstellen doen tot optimalisatie
 • Screenen van opportuniteiten voor advertising/partnerships
 • Betalende advertenties negotiëren, plannen en opvolging (aanlevering, bereik ..) verzekeren.


Vereisten

 • Je hebt een bachelor- of masterdiploma en minstens 3 jaar ervaring in marketing, sponsoring, sales en/of communicatie
 • Je hebt affiniteit met en een liefde voor muziek en podiumkunsten
 • Je kent het medialandschap en het reilen en zeilen in de bedrijfswereld
 • Je werkt verbindend (communicatief, contactvaardig), oplossingsgericht, je kan creatief denken en bent positief ingesteld
 • Je bent klant- en marktgericht en hebt commerciële feeling
 • Je bent administratief sterk, nauwgezet, kan goed overweg met cijfers en bent een vlot gebruiker van MS-Office, je hebt bij voorkeur ervaring met CRM-systemen
 • Je bent planmatig, goed georganiseerd en een doorzetter
 • Je drukt je perfect uit in het Nederlands, weet een sterke presentatie op te bouwen en te geven, en beschikt over een goede kennis van het Frans en Engels
 • Je bent bereid om sporadisch in het weekend en ’s avonds te werken